Kindernevendienst

De Kindernevendienst wordt elke zondagmorgen gehouden tijdens de dienst. Elke zondag voor groep 1 t/m 3 en een keer in de 2 weken voor groep 4 t/m 6 van de basisschool. Tijdens de zomervakantie, dankdag, biddag en Hemelvaartsdag voor beide groepen.

Contactpersoon: Gemma van de Pol (0118-853264).

Voor alle kinderen vanaf groep 1 van de basisschool vertelt de dominee voorafgaand aan de preek dat de kindernevendienst begint.

De kindernevendienst is verdeeld in 2 groepen: de jongste groep voor kinderen van groep 1 t/m 3 en de oudste groep voor kinderen van groep 4 t/m 6.
De jongste groep komt elke week bij elkaar en de oudste groep om de twee weken.
Aan de hand van het materiaal van 'Vertel het maar', een stichting die materiaal voor de kindernevendienst ontwikkelt (http://vertelhetmaar.nl), gaan verschillende leid(st)ers en hulpmoeders samen met de kinderen aan de slag om de bijbel te verkennen.
In de gezellige omgeving van de jeugdgebouwen wordt er uit de Bijbel gelezen, gezongen en maken de kinderen bijpassende knutselwerkjes. Ook sparen de kinderen voor wisselende goede doelen.
Bij bijzondere gelegenheden maken de kinderen speciale dingen, bijvoorbeeld bij de geboorte van een kindje, een kaart voor de zieken uit de kerk of bij moeder- en vaderdag (voor alle vrouwen en mannen in de kerk!).
Op vaderdag hebben alle kinderen zelfs een liedje gezongen voor de mannen in de kerk.
Zo is de kindernevendienst er iedere week om de kinderen te helpen om op te groeien tot leerlingen van Jezus!