Zondagavond 3 December a.s. zal Gospelkoor Glorify de muziek verzorgen in de Welkomdienst. Een dienst die in het teken zal staan van Advent. Ook de woordverkondiging door Ds. Scholte de Jong zal dit als thema hebben. Ds Scholte de Jong is verbonden aan de Hofpleinkerk te Middelburg. Daar zal deze dienst ook gehouden worden. Glorify is een enthousiast Gospelkoor uit Middelburg. Hun passie is zingen over Gods liefde, redding en toekomst. Met zo’n 60-tal leden willen zij graag deze boodschap uitdragen en werken dan ook zeer regelmatig mee aan kerkdiensten.

Op zaterdagavond 21 oktober hoopt Evert van de Veen weer een concert op het orgel in onze kerk te geven. Het concert zal in het teken staan van 500 jaar Reformatie. Maarten Luther heeft veel betekend voor de protestantse kerkmuziek. Hij zei daarover: “de noten maken de woorden levend”. Op het concert zullen bewerkingen van koralen die Luther zelf heeft geschreven en koralen die hem na aan het hart lagen gespeeld worden.  Diverse componisten hebben composities daarvoor geschreven. Daarbij klinken namen als J.S. Bach (hoe kan het ook anders), F. Mendelssohn - Bartholdi, M.

De eerste zondag in oktober is vanaf 1949, één jaar na de totstandkoming van de staat Israël, bekend als Israëlzondag. Daarom zal er ook in onze gemeente speciale aandacht zijn voor Israël. Waarom is Israël belangrijk voor ons als christenen, voor de christelijke Kerk? Israël is het volk waar onze God een eeuwigdurend verbond mee heeft gesloten, Israël het verbondsvolk van God. Zonder Israël vaart niemand wel.

Zaterdagmiddag 23 september vindt dit plaats in onze kerk van 15:00 – 17:00 uur. Ds. Jelle de Kok zal spreken over het thema ‘De Hoop die in ons leeft’. Het leven van Jezus Christus geeft hoop en kracht. Maar hoe deel je dat in je directe omgeving? Hoe kun je een zegen zijn voor de mensen om je heen? Wat kunnen we leren van de eerste brief van Paulus? En hoe kan de groeigroep daarin een bron van inspiratie zijn of worden?

Zaterdagmorgen 9 september kunt u uw auto laten wassen bij de kerk. We starten om 9.00 uur en wassen tot 12.00 uur. Een wasbeurt kost € 10,- De opbrengst is voor het psychiatrisch ziekenhuis in Albanië. We hopen dat jullie met veel auto’s komen.

Heeft u geen auto. Kom dan gezellig koffie of fris drinken. Hiervoor vragen we een vrijwillige bijdrage. Bij de koffie willen we iets lekkers serveren.

Graag wordt u uitgenodigd om zaterdag 2 september in de kerk van Nieuw- en Sint Joosland Nieuwland Zingt bij te wonen. Deze koor- en samenzang begint om 15.00 uur. Op het programma staan vooral bekende liederen, waaronder Lichtstad met de Paarlen Poorten, Leid mij Heer, o machtig Heiland en Genade, zo oneindig groot. Vanwege het Lutherjaar is het thema dit jaar: Soli Deo Gloria. Daarom wordt ook ‘Een vaste brucht…’gezongen. Evenals vorig jaar zal het gemengd koor van De Levensbron-kerk in Goes optreden, o.l.v.  Rembrandt Minderhoud.

Tijdens onze periode in Albanië hebben we naast het bezoeken van de projecten van Fred en Wilma ook mogen genieten van de prachtige natuur. Tijdens een prachtige wandeling zagen we in het bergachtige gebied in de buurt van Tirana de koeien naar huis gaan door uitgesleten sporen.  Namens de projectgroep Help Albanië hebben we een activiteit gepland langs en naar Hollandse koeien. Dus op bezoek bij Aagje, Rika, Nora, Leentje, Emma….

Op zondagochtend 9 juli zal er een kinderdienst gehouden worden in onze kerk. Het thema is 'Kom zoals je bent'. Ds. Westerneng verzorgd de overdenking en Tim Bouwsma begeleid ons bij de muziek. Alle kinderen, ouders, grootouders en anderen zijn natuurlijk weer van harte welkom in onze kerk. We beginnen om 9.30 uur.

Na een zeer geslaagd kampweekend hebben we natuurlijk een enorme hoeveelheid foto's gemaakt. Hieronder een aantal links om ze te bekijken. Willen jullie wel voorzichtig zijn met het delen van de foto's via social media? Dit inverband met mensen die hier niet zo van houden.
Geniet ervan!

Afgelopen zaterdag was het weer visserijdag in Arnemuiden. Wij stonden er weer met een kraam  met boeken en onze koffiecorner. En wat een lekkers is er weer gebracht door de baksters. Het zag er weer heerlijk uit. Allen dank daarvoor. In het begin was het niet zo druk. Dit kwam door de regen maar we bleven vrolijk en enthousiast. 's Middags was het gezellig druk en waren er fijne gesprekken. Er is ook leuk verkocht bij het boekenkraam. Vooral boekjes voor kinderen. Fijn dat er ouders zijn die tijd en aandacht besteden om samen het evangelie van God te lezen.