Orgelconcert Evert van de Veen, 21 oktober

Op zaterdagavond 21 oktober hoopt Evert van de Veen weer een concert op het orgel in onze kerk te geven. Het concert zal in het teken staan van 500 jaar Reformatie. Maarten Luther heeft veel betekend voor de protestantse kerkmuziek. Hij zei daarover: “de noten maken de woorden levend”. Op het concert zullen bewerkingen van koralen die Luther zelf heeft geschreven en koralen die hem na aan het hart lagen gespeeld worden.  Diverse componisten hebben composities daarvoor geschreven. Daarbij klinken namen als J.S. Bach (hoe kan het ook anders), F. Mendelssohn - Bartholdi, M. Reger en diverse anderen. Natuurlijk staan er ook bewerkingen van het Lutherlied “Een vaste Burcht is onze God” op het programma. Voorafgaande aan het concert zal Evert een toelichting op het programma geven. Allen, jong en oud, van harte welkom.

Het concert begint om 20:00 uur. De toegangsprijs bedraagt €5/6,-

De zondagmorgen na het concert hoopt Evert de kerkdienst te begeleiden ('het mooiste aspect van mijn vak').