Pasen: Koningsdag van Jezus

Koningsdag. Voor de tweede keer deze maand! Begin van deze maand vierden we Pasen en eigenlijk is dat de dag van Koning Jezus.
Een vrolijk feest, want wij zijn gered en mogen bij Hem horen. Een vooruitblik op straks, want nog even en we mogen in een herschapen lichaam Koningsdag vieren dichtbij Koning Jezus.

Zo zal het ook zijn als we opstaan uit de dood. Nu hebben we een lichaam dat sterfelijk en zwak is, en weinig voorstelt. Dat is het lichaam dat sterft. Maar als we opstaan uit de dood, zullen we een ander lichaam hebben, een lichaam dat onsterfelijk, krachtig en schitterend is.  1 Korintiërs 15 vers 42-43

Toen onze Heiland verrees op de derde dag, was Hij de eerste die zo'n nieuw lichaam ontving. Onsterfelijk, krachtig, schitterend. Maar...als je goed naar zijn opgestane lichaam kijkt zie je de afschuwelijke littekens van de wrede kruisdood die Hij moest doorstaan. Misschien heb je er nog nooit over nagedacht, maar de Enige die straks, op de nieuwe hemel en aarde, een mismaakt lichaam heeft is Koning Jezus. Als een gruwelijke herinnering aan wat Hij heeft doorstaan. Zodat we nooit vergeten...wat de prijs van onze vrijheid is.

Een week vol vrijheid!
Klaas van de Ketterij

Luistertip: Brian Doerksen - Scars on His hands: https://www.youtube.com/watch?v=IzqtaYUyXVA