Onze eigen praiseband Zilt leidt de komende tijd de muziek op twee verschillende samenkomsten. De eerste is op 31 augustus, een kampvuuravond bij de sluizen van Veere. Deze keer is het niet alleen voor mannen, maar ook voor vrouwen omdat de kampvuuravond alweer vijf jaar bestaat.

Hartelijk welkom op de samenzang zaterdag 18 augustus (aanvang 15.00 uur) welke dit jaar grotendeels is gewijd aan dichteres Jacqueline van der Waals, die 150 jaar geleden werd geboren. Van haar zingen we onder orgelbegeleiding van Tim Bouwsma.

Het thema voor dit jaar is: ”Wie ben ik?” Om daar achter te komen nodigen we u/jullie uit voor het startweekend. We hebben een heel leuk programma voor alle leeftijden. Als we samen gemeente willen zijn is het fijn dat we allemaal meedoen. Op het programma staat een bijbelse wandeling, een mannenfietstocht, de jeugd kan gaan kanoen en een bezoek aan “de oude verbandkamer”wordt vast een heel leuk uitstapje voor de ouderen van de gemeente. We sluiten samen af met een maaltijd op de boerderij van Peter en Suzanne Joosse aan de Binnendijk.

Op D.V. zaterdag 22 december hopen wij als koor het oratorium ‘De Belofte Vervuld’ uit te voeren tijdens onze kerstzangavond. Een oratorium is een vocaal stuk, waarbij koor en musici met een verteller een boodschap willen uitdragen. ‘De Belofte Vervuld’ vertelt het kerstverhaal, waarin uiteraard de geboorte van onze Here Jezus Christus verkondigd wordt. Tekst en muziek van dit oratorium zijn van de hand van Jan-Peter Teeuw. De muzikale begeleiding hierbij is met orgel, piano, fluit, hobo en trompet.

Verdiepingscursus voor ieder die meer wil leren over de gaven van de Heilige Geest, het gebed, genezing en bevrijding. Onderwerpen zijn onder meer wat het betekent dat je naar Gods evenbeeld bent geschapen en wat leven in het Koninkrijk van God inhoudt. Stuk voor stuk indrukwekkende onderwerpen die vragen om verheldering en nieuwe doorleving. Verlang jij ernaar om anderen te dienen in de kracht van de Heilige Geest? Zou jij je effectiever willen laten gebruiken door de Heilige Geest, maar vind je het moeilijk om daadwerkelijk uit te stappen in geloof?

In de avonddienst van 17 juni is er weer een jongerendienst. Dominee S. Dierx uit Waarde zal voorgaan. We willen samen met de jongeren nadenken over het thema 'Hoe sterk ben jij'. Iedereen is natuurlijk van harte welkom, met de hele familie!

Hou je van fietsen? Geniet van de natuur en neem een kijkje in de keuken van diverse Groene Kerken. GroeneKerkenactie organiseert de ‘GroeneKerkenroute’: vijf regionale fietsroutes langs diverse Groene Kerken op zaterdag 23 juni, ook in Middelburg. Doet u mee?

In De Hoeksteen in Middelburg wordt op zondag 10 juni een Welkomstdienst gehouden. De dienst, die om 18.45 uur begint, heeft als thema 'De Weg Kwijt' en wordt begeleidt door Gospelkoor Or Tamim uit Terneuzen. Het koor bestaat uit 35 geïnspireerde mensen. ‘Or Tamim is Hebreeuws voor Zuiver Licht. Het verwijst naar Jezus, van wie zij geloven dat Hij het licht van de wereld is. Zijn betekenis voor de wereld en ons persoonlijk leven inspireert ons om hierover te zingen.

Zondag 27 mei om 14.30 uur is onze nieuwe predikant, W.F. van de Woestijne bevestigd. De bevestiginsdienst werd geleid door onze oud predikant Ds. C. Bijman, de zaal was goed gevuld. Het was een fijne 'warme' dienst waarin het evangeliewoord in twee inspirerende overdenkingen, van onze oude en onze nieuwe predikant mochten horen. We verwelkomen Ds. van de Woestijne en zijn vrouw hartelijk en bidden dat ze zich snel thuis zullen voelen in hun nieuwe werk- en woonplaats.

Family7 is de christelijke televisiezender van Nederland. Family7 zendt 24/7 christelijke programma’s uit op televisie. Eén van onze programma’s is de Bijbelquiz WIJS die elke werkdag om 19:00u wordt uitgezonden. Voor deze quiz zijn er nog een aantal plaatsen beschikbaar om als kandidaat mee te doen! Ben jij een echte Bijbelkenner? Geef je dan snel op! Bijbelquiz WIJS wordt gespeeld op basis van poules. Per poule zijn er 12 kandidaten. Deze 12 spelen in de poule tegen elkaar, waarna er na een halve en hele finale één kandidaat wint.