We mogen weer met 100 mensen de kerkdiensten bijwonen en we samen, op praat niveau, mogen zingen. Opgeven is verplicht en kan via scribagka@gmail.com. Verder worden de diensten gehouden met inachtneming van adviezen van het RIVM. We zitten apart, op afstand 1,5 meter, alleen wie behoort tot een huishouden zit bij elkaar, etc.

Elke woensdagavond om 19.00 uur bidden we met een groep mensen in de kerk voor onze gemeente, voor de mensen om ons heen en voor de wereld. Als u mee wilt bidden neem dan even contact op zodat we kunnen regelen dat we met een groepje van hooguit 5 mensen bidden. Zo zorgen we ervoor dat we de groepsvormings- en afstandsregels kunnen respecteren.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met ouderling Floor Koppejan.

Luister jij graag naar podcasts en heb je behoefte aan meer geestelijke input? Vanaf nu komen er regelmatig nieuwe podcasts online vanuit ons eigen gemeente. Prekenseries die in de zondagsdiensten klinken worden nu, inclusief het bijbelgedeelte, geknipt en op youtube gezet. We beginnen met de Lukasserie die begonnen is tijdens Advent. We volgen de evangelist Lukas in zijn vertellingen over het leven van Jezus. Luister jij mee?

Speciaal voor onze kids maken we regelmatig filmpjes. Leuk en leerzaam. Juf Pauline neemt jullie mee op avontuur met verhalen uit de bijbel, liedjes, doe-werkjes en allerlei andere leuke dingen.

Kijk jij mee? Dat kan via: https://youtube.com/playlist?list=PLSK3VXI4zQgAx0QMyAcn_kwxwyqsTNNLr

Op weg naar je werk – in de auto, de trein of op de fiets – kun je iedere werkdag een Bijbellezing en overdenking beluisteren met de Bijbelpodcast Eerst Dit. Gebruikers kunnen zich gratis aanmelden via WhatsApp, en krijgen dan iedere werkdag om 6.00 uur een audiobericht via WhatsApp, dat met één druk op de knop te beluisteren is.

Beschrijf jezelf eens in één woord. Mij lukt dat niet. Ik ben man, echtgenoot, vader, zoon, ondernemer, werkgever, filmmaker, christen en zo kan ik nog wel even doorgaan. Ik denk dat dat bij jou niet anders is. Het kan gewoon niet. Maar vaak bij het omschrijven van God doen we dat wel. Hij is liefde of rechtvaardig, toornig of barmhartig.

‘Papa, papa, papa, papa…’, klinkt het iets angstige kinderstemmetje door het kiertje van de slaapkamerdeur. Ik reageer met ‘Papa is hier Tobias, ga maar lekker slapen’ en ik zie op onze babycam dat hij zijn hoofd neerlegt en lekker gaat liggen. Even later hoor ik de rustige ademhaling van een slapende peuter.

Op 14 en 15 september vieren we als gemeente ons startweekend. Er zullen allerlei activiteiten georganisseerd worden en ook zal er lekker samen gegeten worden. Een weekend vol ontmoeting. We hopen dan ook dat we jullie allemaal mogen ontmoeten.

Aan tafel lezen we al een tijdje het verhaal van Ester. Jaïra is natuurlijk vol van allerlei Disney-prinsessen. Wij dachten: laten we d’r hoofdje eens vullen met een Bijbelse prinses. En dat lukt volgens mij best aardig. Maar ook voor mij was het alweer even geleden dat ik dit verhaal gehoord had en soms krijg je dan ineens heel andere inzichten.

Op zaterdag 25 mei hoopt Evert van de Veen weer een concert te geven op het orgel in onze kerk. Er zal dan muziek van J.S. Bach ten gehore worden gebracht (o.a. Preludium en Fuga in G-dur) maar ook componisten als Dubois, Young en enkele andere, minder bekende, componisten komen aan bod. Het concert wordt geopend met een koraalwerk van Klaas-Jan Mulder. Het concert wordt besloten met een koraalfinale van de concertgever zelf. Al deze muziek is erg geschikt voor ons orgel. Het beloofd dus een avond met een gevarieerd programma te worden. Het concert begint om 19:30 uur.