Vanwege het Coronavirus de volgende mededeling: In principe gaan de kerkdiensten tot en met 6 april niet door. De diensten worden zoveel mogelijk online verzorgt en uitgezonden via www.kerkdienstgemist.nl. Houdt de website en facebookpagina in de gaten voor updates.

Vanwege de wereldwijde uitbraak van het coronavirus zullen er komende woensdagen een dag van gebed zijn. Dat betekend dat we elke woendag van 19.00 tot 19.15 uur een kort gebed uitzenden om samen als gemeente te bidden om Gods leiding gedurende deze crisis. Ook zullen de klokken geluid worden.

In het weekend van 19-21 juni a.s. vindt het jongerenkamp van onze kerk weer plaats. Dit keer gaan we naar België. Reserveer alvast dit weekend in jullie agenda. Verdere informatie volgt nog. We gaan er met elkaar een groot feest van maken!

De Veertigdagentijd is een tijd van bezinning. We leven toe naar Pasen, het feest van Jezus’ opstanding uit de dood. De veertigdagentijdkalender roept u op om op te staan en in beweging te komen voor anderen. Voor iedere dag vindt u een bijbeltekst passend bij het thema, een vraag om over na te denken of juist een oproep om zelf aan de slag te gaan, afgewisseld met een gedicht, lied of quote.

Bestel de kalender via: https://petrus.protestantsekerk.nl/veertigdagentijdkalender

Op weg naar je werk – in de auto, de trein of op de fiets – kun je iedere werkdag een Bijbellezing en overdenking beluisteren met de Bijbelpodcast Eerst Dit. Gebruikers kunnen zich gratis aanmelden via WhatsApp, en krijgen dan iedere werkdag om 6.00 uur een audiobericht via WhatsApp, dat met één druk op de knop te beluisteren is.

In april 2020 ga ik naar Zuid-Korea om daar een Muskathlon te doen. Hiermee steun ik het werk van Open Doors en in het bijzonder de Noord-Koreaanse christenen. Eén van de nieuwe liedjes van Matthijn Buwalda heeft mij geholpen deze keuze te maken. Dat is het nummer: ‘Waar mijn hart’. Daarom vind ik het extra leuk dat Matthijn Buwalda op 14 februari 2020 naar onze kerk komt om een benefietconcert te geven. De opbrengst hiervan gaat naar Open Doors. Iedere avonddienst staan wij tijdens de voorbede stil bij het werk van Open Doors.

Beschrijf jezelf eens in één woord. Mij lukt dat niet. Ik ben man, echtgenoot, vader, zoon, ondernemer, werkgever, filmmaker, christen en zo kan ik nog wel even doorgaan. Ik denk dat dat bij jou niet anders is. Het kan gewoon niet. Maar vaak bij het omschrijven van God doen we dat wel. Hij is liefde of rechtvaardig, toornig of barmhartig.

‘Papa, papa, papa, papa…’, klinkt het iets angstige kinderstemmetje door het kiertje van de slaapkamerdeur. Ik reageer met ‘Papa is hier Tobias, ga maar lekker slapen’ en ik zie op onze babycam dat hij zijn hoofd neerlegt en lekker gaat liggen. Even later hoor ik de rustige ademhaling van een slapende peuter.

Op 14 en 15 september vieren we als gemeente ons startweekend. Er zullen allerlei activiteiten georganisseerd worden en ook zal er lekker samen gegeten worden. Een weekend vol ontmoeting. We hopen dan ook dat we jullie allemaal mogen ontmoeten.

Aan tafel lezen we al een tijdje het verhaal van Ester. Jaïra is natuurlijk vol van allerlei Disney-prinsessen. Wij dachten: laten we d’r hoofdje eens vullen met een Bijbelse prinses. En dat lukt volgens mij best aardig. Maar ook voor mij was het alweer even geleden dat ik dit verhaal gehoord had en soms krijg je dan ineens heel andere inzichten.