Jezus leert ons om te investeren in de relatie met onze Hemelse Vader. Ook leert Hij ons te investeren in de relatie met onze broeders en zusters. Heel diepgaand was de relatie met Zijn discipelen. Is het mogelijk dat we in de gemeente meer voor elkaar zijn dan de persoon die naast ons in de kerk zit?

Op weg naar je werk – in de auto, de trein of op de fiets – kun je iedere werkdag een Bijbellezing en overdenking beluisteren met de Bijbelpodcast Eerst Dit. Gebruikers kunnen zich gratis aanmelden via WhatsApp, en krijgen dan iedere werkdag om 6.00 uur een audiobericht via WhatsApp, dat met één druk op de knop te beluisteren is.

In april 2020 ga ik naar Zuid-Korea om daar een Muskathlon te doen. Hiermee steun ik het werk van Open Doors en in het bijzonder de Noord-Koreaanse christenen. Eén van de nieuwe liedjes van Matthijn Buwalda heeft mij geholpen deze keuze te maken. Dat is het nummer: ‘Waar mijn hart’. Daarom vind ik het extra leuk dat Matthijn Buwalda op 14 februari 2020 naar onze kerk komt om een benefietconcert te geven. De opbrengst hiervan gaat naar Open Doors. Iedere avonddienst staan wij tijdens de voorbede stil bij het werk van Open Doors.

Beschrijf jezelf eens in één woord. Mij lukt dat niet. Ik ben man, echtgenoot, vader, zoon, ondernemer, werkgever, filmmaker, christen en zo kan ik nog wel even doorgaan. Ik denk dat dat bij jou niet anders is. Het kan gewoon niet. Maar vaak bij het omschrijven van God doen we dat wel. Hij is liefde of rechtvaardig, toornig of barmhartig.

‘Papa, papa, papa, papa…’, klinkt het iets angstige kinderstemmetje door het kiertje van de slaapkamerdeur. Ik reageer met ‘Papa is hier Tobias, ga maar lekker slapen’ en ik zie op onze babycam dat hij zijn hoofd neerlegt en lekker gaat liggen. Even later hoor ik de rustige ademhaling van een slapende peuter.

Op 14 en 15 september vieren we als gemeente ons startweekend. Er zullen allerlei activiteiten georganisseerd worden en ook zal er lekker samen gegeten worden. Een weekend vol ontmoeting. We hopen dan ook dat we jullie allemaal mogen ontmoeten.

Aan tafel lezen we al een tijdje het verhaal van Ester. Jaïra is natuurlijk vol van allerlei Disney-prinsessen. Wij dachten: laten we d’r hoofdje eens vullen met een Bijbelse prinses. En dat lukt volgens mij best aardig. Maar ook voor mij was het alweer even geleden dat ik dit verhaal gehoord had en soms krijg je dan ineens heel andere inzichten.

Op zaterdag 25 mei hoopt Evert van de Veen weer een concert te geven op het orgel in onze kerk. Er zal dan muziek van J.S. Bach ten gehore worden gebracht (o.a. Preludium en Fuga in G-dur) maar ook componisten als Dubois, Young en enkele andere, minder bekende, componisten komen aan bod. Het concert wordt geopend met een koraalwerk van Klaas-Jan Mulder. Het concert wordt besloten met een koraalfinale van de concertgever zelf. Al deze muziek is erg geschikt voor ons orgel. Het beloofd dus een avond met een gevarieerd programma te worden. Het concert begint om 19:30 uur.

In de Nieuwe Kerk in Middelburg vindt op zondag 16 juni om 18.45 uur weer een Welkomdienst plaats. Dominee Arie Spaans uit Colijnsplaat gaat in deze dienst voor. Het thema van de dienst is 'Weet je dat de Vader je kent?'. Het koor Nova Melodica uit Kapelle begeleid de samenzang. Iedereen is van harte welkom!

We nodigen jou uit om ook mee te gaan. Er zijn al erg veel aanmeldingen binnen maar er zijn nog enkele plaatsen over! Je kunt je aanmelden tot uiterlijk 15 mei a.s. Dat is de absolute sluitingsdatum. Wees er  snel bij want vol=vol! We gaan er een te gek weekend van maken door leuke spellen te doen en God (beter) te leren kennen! Het thema van dit jaar is 'Voor, Boven, Onder en Achter'. De uitnodigingen liggen op de tafel in de gang (bij de jassen) . Bellen kan ook naar Erika: 0625273326 of Mariell: 0639822414.