Kandidaten gezocht voor Bijbelquiz WIJS bij Family7

Family7 is de christelijke televisiezender van Nederland. Family7 zendt 24/7 christelijke programma’s uit op televisie. Eén van onze programma’s is de Bijbelquiz WIJS die elke werkdag om 19:00u wordt uitgezonden. Voor deze quiz zijn er nog een aantal plaatsen beschikbaar om als kandidaat mee te doen! Ben jij een echte Bijbelkenner? Geef je dan snel op! Bijbelquiz WIJS wordt gespeeld op basis van poules. Per poule zijn er 12 kandidaten. Deze 12 spelen in de poule tegen elkaar, waarna er na een halve en hele finale één kandidaat wint. Aan het einde van het seizoen spelen alle winnaars tegen elkaar en blijft er een landelijke finalist over!

Spelformule
Er worden vier poules gespeeld waarbij de winnaars van de vier poules een halve finale spelen. De winnaars van de halve finale komen vervolgens in de finale terecht. De winnaar van de finale is dan de beste Bijbelkenner van de poule en krijgt twee tickets voor een concert naar keuze van Events4Christ! Uiteindelijk spelen alle poulewinnaars tegen elkaar en zal er een landelijke winnaar tevoorschijn komen die ook een prachtige prijs in de wacht sleept.

Spelonderdelen
De quiz bestaat uit zeven ronden. Ronde 1 zijn makkelijke open vragen uit de Bijbel. Ronde 2 bevat tien stellingen die beantwoord moeten worden met waar/nietwaar en zoveel mogelijk in één minuut. De derde ronde bevat een vraag van een dominee uit de provincie. Ronde 4 is het raden van de locatie van een redelijk bekende Bijbeltekst, ronde 5 is een muziekvraag, ronde 6 zijn meerkeuzevragen rondom een personage of onderwerp uit de bijbel en ronde 7 bevat drie vragen waarin het antwoord in de bijbel opgezocht kan worden.

Al met al veel variatie, diverse niveaus en veel kansen om punten te verdienen, wat dit spel een super leuke en spannende quiz maakt.

Opnamen
De opnamen vinden maandelijks 2 dagen plaats in Apeldoorn. De tijden en data worden in overleg afgestemd.

Meedoen?
Lijkt het je leuk om mee te doen? Meld je dan snel aan via Family7.nl/WIJS of stuur even een mailtje naarwijs@family7.nl Wil je zelf niet meedoen, maar wel andere mensen aanbevelen? Dat kan in het zelfde aanmeldformulier. Twijfel je nog of heb je vragen? Dan kan je ons ook gewoon even mailen. Helaas zijn dominees uitgesloten van deelname. Theologiestudenten mogen zich wel aanmelden als kandidaat.