Preekhulp

In 1 Korinthe 14:26 staat : Telkens als jullie samenkomen, heeft ieder iets: een psalm of een lering of een openbaring, of een tong of een uitleg . Daarom zou het mooi zijn als u ook liederen, gebeden, inzicht in de tekst met mij deelt, zodat we samen de kerkdiensten vullen met wat de Here ons allen geeft.  
Gebruik  deze preekhulp voor uzelf, maar schroom niet om mij iets terug te melden, al was het alleen maar het lied dat u al een tijdje in uw hart zingt, zodat we dat ook samen kunnen zingen.  

Gods zegene Zijn diensten aan ons!


Preekhulp  zondag 17 januari 2021

Ochtend:
1. We lezen Lukas 5:17-26. Wat raakt je ?  Wat roept vragen op? Waar wilt u meer over weten?
2. Bestudeer Jezus eens. Hoe vind je Hem?
3.  Op wie lijk jij in dit verhaal? Kun je er iets van vertellen?
4. Wie zou je willen zijn in dit gedeelte? waarom?
5. Doet dit verhaal je aan een verhaal denken? In de Bijbel of een ander verhaal (film, boek, kunst) /Komt er een vergelijking, een verhaal een plaatje bij je boven?
6.  Wat zullen we danken en  bidden ?
7. Wat zullen we zingen ?

Avond : we gaan weer in de leer bij Jezus. In 2019 hebben we het eerste deel van Zijn Bergrede besproken, nu het vervolg.
1. Lees Mattheus 5 nog eens door. Hoe vond je deze leer?
2.We lezen verder in Mattheus 6: 1-4. Wat raakt je ?  Wat roept vragen op? Waar wilt u meer over weten?
3. Ken je een mooi voorbeeld van iemand die aalmoezen geeft om bij mensen op te vallen? (Vers1,2)
4. Ken je een mooi voorbeeld van iemand die zijn aalmoes helemaal verborgen houdt? (vers 3)
5. Wat doet vers 4 met je?
6. Wat ga jij nu anders (proberen) te doen?
7.  Wat zullen we zingen?
8.  Wat bidden ?

 

Wilt u met mij praten (vooraf of achteraf ) over de onderwerpen of over wat anders? Laat het me weten, dan spreken we telefonisch 0118-310042 af.   

 Heeft u iets te vieren? Zou u dat willen delen met de gemeente? Stuur gerust een lied, een gebed met uw naam en de gelegenheid die u viert in. 

Preekhulp: Je ontvangt deze e-mail voor jezelf: zo kun jij je voorbereiden op de komende zondag en weet je waar de diensten over zullen gaan. Daarbij kun je reageren, zodat je mij helpt nadenken over de diensten aan de hand van wat er door jou heen gaat. Alle berichtjes die ik terug krijg, overdenk ik en probeer ik in de diensten te verwerken. Alle berichten die ik voor vrijdag binnen krijg, kan ik verwerken, op vrijdag leg ik de laatste hand aan de diensten, dus berichten op vrijdag zelf, zal ik niet altijd meer verwerken. Let op: het opgeven van liederen kan tot uiterlijk donderdag 12.00 uur i.v.m. de beamer. Reageer gerust op een enkel onderdeel of vraag. Stuur gerust ook gedachten in voor een dienst waar je zelf niet bij zult zijn! 

Voor uw reactie/antwoorden kunt u me mailen: vdwoestijne@solcon.nl, bellen: 0118-310042, of schrijven: Korenbloemlaan 63, 4341 JE Arnemuiden.

God zegene ons!
vdW