Preekhulp

In 1 Korinthe 14:26 staat : Telkens als jullie samenkomen, heeft ieder iets: een psalm of een lering of een openbaring, of een tong of een uitleg . Daarom zou het mooi zijn als u ook liederen, gebeden, inzicht in de tekst met mij deelt, zodat we samen de kerkdiensten vullen met wat de Here ons allen geeft.  
Gebruik  deze preekhulp voor uzelf, maar schroom niet om mij iets terug te melden, al was het alleen maar het lied dat u al een tijdje in uw hart zingt, zodat we dat ook samen kunnen zingen.  

Gods zegene Zijn diensten aan ons!


Preekhulp  Tweede Advent

Eerste Advent: we vervolgen  zondag onze  kennismaking met de Here Jezus in Lukas .
1. Wat verwacht jij van de Here Jezus het komende jaar?
2. Lees Lukas 1: 26-56. Wat gaat er door je heen? Wat valt je op? Wat vind je moeilijk? Wat mooi? Wat roept vragen op?
3.   Welke verwachting wekt de HERE hier over de Here Jezus? Hoe raakt die jou?
4.  Probeer zelf eens een lofzang te maken over je verwachting van de Here Jezus!
5.  Wat zullen we bidden? (Voor Arnemuiden, Nieuwland, Klevers  of  de stad/dorp waar we in wonen?)
6. Wat zullen we zingen (voor  Adventsliederen: zie:  Gz. 116-130, EL 97-99).

Avonddienst: in de avonddienst lezen we met de GGG's mee, die dit jaar het boekje "Durf Daniel te zijn", zich eigen maken. Zij bekijken deze maand Daniel 1:8 "Daniel weigert mee te eten"
1. Daniel was ongeveer 14 toe hij een beslissing nam die zijn leven zou vormen. Hoe was jij toen je 14 was?
2. Daniel was gedeporteerd en geselecteerd om aan een soort wedstrijd mee te doen. Hij besloot toen een van de wedstrijdvoorwaarden te weigeren en te veranderen. Dat deed hij uit geloof. Kijk eens naar iemand van 14 jaar in uw omgeving. Welke keuzes zie jij hen maken?
3. Welke keuze, misschien zelfs een weigering heb jij gemaakt voor je geloof toen je 14 was of ouder?
4. Wat motiveerde je? Wat was er moeilijk aan? Wat of wie hielp je die keuze te maken? Wat leverde je die keuze op?
5. Is er een keuze/ weigering die je nu zou moeten maken voor de HERE en jouw geloof? Hoe kan de gemeente/ de prediking je hierbij helpen?
6. Daniel weigerde iets. Weigeren klinkt negatief. Hoe kun je jouw weigering positief formuleren als een keuze voor: ... ?
7. Wat zullen we hierbij zingen?
8. Wat zullen we bidden (voor onze Daniels, zoals: Zias, Jivan, Lieke en Christian)?

   Wilt u met mij praten (vooraf of achteraf ) over de onderwerpen of over wat anders? Laat het me weten, dan spreken we telefonisch 0118-310042 af.   

 Heeft u iets te vieren? Zou u dat willen delen met de gemeente? Stuur gerust een lied, een gebed met uw naam en de gelegenheid die u viert in. 

Preekhulp: Je ontvangt deze e-mail voor jezelf: zo kun jij je voorbereiden op de komende zondag en weet je waar de diensten over zullen gaan. Daarbij kun je reageren, zodat je mij helpt nadenken over de diensten aan de hand van wat er door jou heen gaat. Alle berichtjes die ik terug krijg, overdenk ik en probeer ik in de diensten te verwerken. Alle berichten die ik voor vrijdag binnen krijg, kan ik verwerken, op vrijdag leg ik de laatste hand aan de diensten, dus berichten op vrijdag zelf, zal ik niet altijd meer verwerken. Let op: het opgeven van liederen kan tot uiterlijk donderdag 12.00 uur i.v.m. de beamer. Reageer gerust op een enkel onderdeel of vraag. Stuur gerust ook gedachten in voor een dienst waar je zelf niet bij zult zijn! 

Voor uw reactie/antwoorden kunt u me mailen: vdwoestijne@solcon.nl, bellen: 0118-310042, of schrijven: Korenbloemlaan 63, 4341 JE Arnemuiden.

God zegene ons!
vdW