Preekhulp

In 1 Korinthe 14:26 staat : Telkens als jullie samenkomen, heeft ieder iets: een psalm of een lering of een openbaring, of een tong of een uitleg . Daarom zou het mooi zijn als u ook liederen, gebeden, inzicht in de tekst met mij deelt, zodat we samen de kerkdiensten vullen met wat de Here ons allen geeft.  
Gebruik  deze preekhulp voor uzelf, maar schroom niet om mij iets terug te melden, al was het alleen maar het lied dat u al een tijdje in uw hart zingt, zodat we dat ook samen kunnen zingen.  

Gods zegene Zijn diensten aan ons!


Preekhulp  zondag 25 april

 voor de ochtenddienst  :
1. We lezen Lukas 24: 13-49. Wat denk, voel, vraag je je af bij dit gedeelte? Waar wil je meer over weten? 
2.  Bekijk goed wat Jezus doet en niet doet. Wat valt je op?
3.   Wat zou je zelf willen dat Jezus bij jou/ ons deed?
4. Wat kunnen we leren van Jezus'aanpak als we zelf anderen willen helpen met geloven?
5. Wanneer heb jij Jezus herkend in je leven? Hoe deed Hij dat bij jou?
6. Wat zullen we zingen?
7. Wat zullen we bidden en danken?

avonddienst: catechesedienst . In deze dienst presenteren de 16+ catechisanten hun cathechisatie en bespreken we samen met jullie een onderwerp dat ons bezig gehouden heeft: "Is de mens goed of slecht?"
1. Wat is jouw mening over dit onderwerp?
2. Hoe kom jij op deze mening? / in hoeverre haal je die uit de Bijbel? Uit het nieuws? Uit je omgeving? Uit jezelf?
3. Op cath kwam deze vraag mede voort uit het lezen van Goldings'boek : Lord of the flies.  Als je zin hebt, kijk op youtube een verfilming hiervan. Dit is de mening van een schrijver: wat klopt er wel/ niet aan?
4. Wat is de kijk van de Here op de mens? Waat haal je die vandaan?
5. Ben jijzelf goed of slecht?
6. Kan een mens ook veranderen? Hoe?
7. We lezen uit de bijbel: Genesis 4. Kijk alvast hoe de Here met Kain omging!
8. Bid en moedig 15+ -ers die je kent , aan om bij deze dienst te zijn: aanmelden kan bij Els van Belzen , Wiena van de Gruiter, Rhodé Platteeuw of Peter Willeboordse!

 

 

Extra aanbod: 
Emmauswandeling
Wat zou er kunnen gebeuren als wij 2 aan 2 gaan wandelen: 11,5 km. heen naar een Emmaus en onderweg onze teleurstellingen , vragen, moeiten tegen elkaar aan gooien? Misschien loopt Jezus dan ook met ons mee en verandert onze wandeling in een leren kennen van Hem. Vraag een wandelmaatje en ga! Voor een opzet, of advies hoe zo'n wandeling vorm te geven, denk ik graag met je mee!
privé- kerkdienst
In deze tijd dat we de kerk nog maar amper open hebben, bied ik jullie de privé-kerkdienst aan: een herhaling van de ochtenddienst bij u thuis, of in de kerk.  Interesse?  Neem contact met me op!

 Wilt u met mij praten (vooraf of achteraf ) over de onderwerpen of over wat anders? Laat het me weten, dan spreken we telefonisch 0118-310042 af.   

 Heeft u iets te vieren? Zou u dat willen delen met de gemeente? Stuur gerust een lied, een gebed met uw naam en de gelegenheid die u viert in. 

Preekhulp: Je ontvangt deze e-mail voor jezelf: zo kun jij je voorbereiden op de komende zondag en weet je waar de diensten over zullen gaan. Daarbij kun je reageren, zodat je mij helpt nadenken over de diensten aan de hand van wat er door jou heen gaat. Alle berichtjes die ik terug krijg, overdenk ik en probeer ik in de diensten te verwerken. Alle berichten die ik voor vrijdag binnen krijg, kan ik verwerken, op vrijdag leg ik de laatste hand aan de diensten, dus berichten op vrijdag zelf, zal ik niet altijd meer verwerken. Let op: het opgeven van liederen kan tot uiterlijk donderdag 12.00 uur i.v.m. de beamer. Reageer gerust op een enkel onderdeel of vraag. Stuur gerust ook gedachten in voor een dienst waar je zelf niet bij zult zijn! 

Voor uw reactie/antwoorden kunt u me mailen: vdwoestijne@solcon.nl, bellen: 0118-310042, of schrijven: Korenbloemlaan 63, 4341 JE Arnemuiden.

De Here  zegene ons!
vdW